18. september 2016

Oppdatering fra pasienten

Som en del av dere har fått med seg er Saga ganske så syk for tiden. Hun er jo allerede kronisk syk fra før, men nå har hun hatt kraftig diaré, med en del bod, i noen uker. Før forrige helg hadde det snudd og det så bedre ut. Ikke like mye løping ut og vasking av en hunderumpe, men så ble det betraktelig verre i løpet av lørdagskvelden. På morgenen på søndag endte vi opp på Mjøsvakta, hun hadde kastet opp i tillegg. Røntgenbilder ble tatt, ingen fremmedlegme, men antageligvis en kraftig betennelse. Antibiotika under huden og skånsom kost. Hun var i grenseland på å måtte få væskebehandling, så vi fikk reise hjem med beskjed om å dra ti vår faste veterinær om det ikke ble bedre nå. Det ble det ikke.

Så på mandag lå hun inne på vår faste dyreklinikk for å få væskebehandling og antibiotika intravenøst. Kroppen var uttørket og klarte nok ikke å ta opp medisinen, så vi måtte få det rett inn i blodet. Hun kviknet til litt og jammen meg var det godt å se gnisten i øynene hennes igjen. Streng diett, små mengder med mat og ofte og masse ro.

Hun var i bedre form på tirsdag og vi løp heller ikke ut like mye igjen. Det som kom ut var ikke fast enda, men i hvert fall ikke vann lenger. Også onsdagen var ganske grei, vi fikk sove bedre om natta. På torsdag ble hun mer urolig igjen på kvelden og måtte ut flere ganger. På fredag var det en del mer løping og siden i går har vi vært i gang igjen. I går kastet hun opp flere ganger, men det virker som antibiotikaen har skylda for oppkasten. I natt har vi løpt mye og hun har hatt noen uhell i tillegg. I dag tidlig har vi bare fortsatt med det. Nå vil hun heller ikke spise noe, så jeg prøver å tilby henne noe så ofte jeg kan. Kroppen trenger jo noe. Medisiner får hun selvfølgelig også, der har hun ingen valg.

I morgen blir det nok en ny runde til veterinæren igjen. Jeg håper vi kan ta en avføringsprøve nå, sist var det bare vann og ikke noe å teste, som kanskje kan gi noe pekepinn på hva som er galt. Hvis ikke vi finner ut noe mer i morgen må vi videre til Oslo antageligvis for å få kikket inn i tarmen og tatt vevsprøver.

Største ønsket mitt akkurat nå er å våkne opp til en helt frisk hund. Inntil det skjer pleies pasienten, og jeg vasker gulv og vegger som en helt, og massevis av håndklær med hjelp av vaskemaskina.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar