13. november 2016

En lørdag på hundeskolen

I går var vi på hundetrening hos Artaio igjen. Det har vært en lang pause på grunn av helsetilstanden til Saga og så løpetiden til Kiwi. Løpetiden er over og Saga er stabil, så nå blir det nok noen turer igjen framover.

Det var rimelig kaldt i går, i hvert fall for de lavere firbeinte, så det ble korte runder ute i snøen med lek og løping, og mer leking inne i varmen.

Vi inne, de store jobbet ute med Bettina, jobbet litt med håndtering og snakket en del om utfordringene med en valp/unghund. Det krever nemlig ekstra tålmodighet med "småunger" og hormonbomber, men en kommer i mål til slutt. Det viktigste er å beholde roen. Flere av hundene prøvde også aktivitetslekene og synes det var ganske så morsomt.

I løpet av vinteren skal vi ha en del fokus på håndteringen, spesielt kloklippen er vanskelig for mange, så vi skal jobbe en del med det framover. Ellers blir det triksetrening og noen skal fortsette på  bronse- eller sølvmerkeøvelsene. Kiwi øver fortsatt til bronsemerket, mens Saga snart er ferdig med Artaio's sølvmerket. Selvfølgelig blir det friløp og lek som vanlig også.

Det ble en hyggelig trening og en koselig stund med god kake og kaffe, varm sjokolade for min del! Hundene fikk lekt og kost seg i lag og jeg må si jeg synes de var veldig flinke allesammen. Til og med de minste (både i størrelse og alder) klarte seg veldig bra med både mange andre hunder i  forskjellige størrelser og kulden ute.

Kiwi var rimelig fornøyd på kvelden og jeg regner med at det var flere hunder som sloknet på gulvet, i sofaen eller i en seng på kvelden. Kos dere med en liten video jeg klippet sammen og ha en fin søndagskveld!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar